diumenge, 9 de febrer del 2014

ANTÍGONA

El passat dijous 30 de gener, coincidint amb el dia del DENIP (Dia Escolar de la No violència I la Pau), es va respresentar l'obra Antígona, en  motiu de l’any Espriu i del 75è aniversari de la fi de la guerra civil.
La representació va ser la culminació d'un projecte entre els departaments de Llengua Catalana i Literatura i Ciències Socials. Des de l'àrea de Socials es va parlar sobre la Guerra Civil Espanyola, contextualitzant-la, i des de l'àrea de Llengua Catalana es va escriure l'adaptació de l'obra. 



La peça teatral explica la història  d’Antígona una princesa que ha de veure com els seus germans es barallen per tal d’aconseguir el poder i la disputa acaba amb la mort de tots dos.  Antígona  es nega a admetre que després de la guerra  entre els seus germans hi hagi vencedors i vençuts, i que en la situació que en resulta s'hagin d'honorar els vencedors i esborrar per complet la memòria dels vençuts, que són  considerats  traïdors. 
La defensa d’aquests principis la portarà a la pròpia mort. Ella pensava que el seu acte de rebel·lió i d’heroisme serviria per equilibrar les forces i restablir la pau, passar pàgina
i començar tots junts un nou camí. 

Aquest és el punt de vista d'Espriu :és necessari el sacrifici d'uns pocs per salvar tot un poble. Antígona és una peça teatral de l'escriptor català Salvador Espriu. Fou escrita el 1939, poc després de l'entrada de les tropes franquistes a la capital catalana.

 



Hi va haver un passi per els alumnes de Secundària i al vespre, per a tots els familiars dels alumnes. 
Va ser una experiència enriquidora i el resultat final va ser d'allò més bo. Cal felicitar a tot el professorat i alumnat que va treballar molt dur durant setmanes per a poder realitzar aquest projecte. 

Us deixem imatges i el vídeo  de la representació.


Antígona from Escola Pia 2 on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada