dilluns, 29 d’abril del 2013

LA ROSA DE SANT JORDI

Des de l'antiguitat, les flors han estat una via per dona a conèixer i transmetre sentiments.
En el Romanticisme, aquest recurs de "fer parlar a les flors" era un secret que les mares llegaven a les seves filles, per, a través de les flors, comunicar nombrosos sentiments: vida, bellesa, desànim, mort, solitud... però sobretot amor. 
La flor expressa tot l'amor d'una persona cap a una altre. Regalar flors és una excel·lent manera d'expressar el que hi ha al nostre interior, sense perdre els detalls, i encara que la seva durada no és permanent, la intenció i la dedicació queden per sempre.

El color vermell és símbol d'atenció, aixeca l'ànim i per això mateix es considera un color apassionat. També és símbol de prosperitat.
El groc, per la seva banda, és un color brillant, alegre i que estimula la memòria. És el color evocador de l'estiu i del sol. Aporta també felicitat. 

Doncs això és el que van fer els nostres alumnes el dia de Sant Jordi.


Els professors a l'aula van ensenyar pas a pas com fer aquestes roses amb paper... No us penseu que els “profes” donaven les instruccions així com així... NO!! Abans les havien fet ells! Mireu aquestes fotos... 




Durant la creació de la rosa es va explicar als alumnes que, dins de la flor, havien d’escriure un missatge breu que expressés un sentiment que ells volguessin transmetre al receptor de la flor, perquè, totes les roses s’havien de regalar a algú.  
Va ser una activitat valorada positivament per a tots ells, ja que podien donar ales a la seva creativitat, tant  a nivell d'escriptura com a nivell artístic. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada